Mentorschap aanvragen
Mentorschap en bewindvoering is door de overheid ingesteld om de kwetsbare mens te beschermen.
Indien je overweegt mentorschap voor jezelf, of voor iemand anders, aan te vragen, kun je contact met mij opnemen. Ik kom bij je op huisbezoek voor een kennismakingsgesprek waarbij we samen je vraag bespreken en je vrijblijvend meer informatie krijgt over wat Samen-Sterk Mentorschap voor je kan betekenen.
Wie kan mentorschap Samen-Sterk wijzigen of aanvragen?
De kantonrechter beslist over jouw mentorschap. Voordat de rechter een beslissing kan nemen, moeten er een aantal formulieren ingevuld worden. Daar helpen wij jou bij.
Deze formulieren zijn nodig:
Samen-Sterk Mentorschap helpt u indien gewenst bij de aanvraag en het invullen van de formulieren.
De aanvraag wordt behandeld in een zitting van de kantonrechter. Tijdens het gesprek kan jijzelf, je zorgverlener, jouw familie of wij een toelichting geven op de aanvraag. De rechter beoordeelt of de aanvraag wordt toegewezen. Binnen enkele weken na het gesprek ontvang je de uitspraak (beschikking) op papier
De overheid heeft de volgende informatie beschikbaar gesteld:
Informatie van de overheid
Kennismaking:
Als je bij de kennismaking een klik voelt met de mentor:
Vraagt Samen-sterk Mentorschap wat je graag wilt. In sommige gevallen gaat het via de mensen om je heen. Als de klik er is kan de samenwerking beginnen.
-Aanvraag indienen
Aanvraag door cliënt, familie of hulpverleners
-Jurische procesgang
-Plan van aanpak opstellen en uitvoeren
-Naleving en evalautie
Persoonlijke informatie, reden van verzoek, persoonlijke situatie, huidige situatie etc.
Akkoord verklaring van de betrokkene
Bereidheid verklaring van de mentor
Alle informatie wordt opgestuurd naar de kantonrechter van de rechtbank van het arrondissement waar de persoon, voor wie het mentorschap is bedoeld, woonachtig is.
De zitting is niet openbaar. Bij de zitting mogen alleen de volgende personen aanwezig zijn:
De betrokkene kan aan de rechter vragen of anderen bij de zitting aanwezig mogen zijn. Bijvoorbeeld de persoonlijk begeleider van de instelling die hem verzorgt of begeleidt.
De rechter beoordeelt of mentorschap nodig is. Hij kan met het verzoek akkoord gaan of het afwijzen. Ook kan hij beslissen dat het mentorschap voor een bepaalde periode geldt. De rechter zal zijn beslissing altijd uitleggen en op papier zetten.
Beschikking
De rechter zet zijn beslissing op papier. Dit heet een beschikking.
De kosten voor mentorschap worden elk jaar bepaald door de rechtbank. Dit kunt u nalezen op de website van de Rijksoverheid.
Mocht de cliënt niet over de financiële middelen beschikken om zelf mentorschap te betalen, kan hij/zij in aanmerking komen voor bijzondere bijstand.
©Copyright. Alle rechten voorbehouden.
Samen-Sterk Mentorschap: " Samenwerking is de kracht!".
We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden
Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.